Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί λέει όχι Η ΕΠΟ στο θέμα του Αλβανού;

Γιατί λέει όχι Η ΕΠΟ στο θέμα του Αλβανού; Καλή τύχη στην Ξάνθη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Μ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ

Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω μερικά λεχθέντα, αλλά και κάποιες τοποθετήσεις παραγόντων, που μου δημιούργησαν μερικές σκέψεις. Και πρώτα – πρώτα θέλω να αναφερθώ στην τοποθέτηση της ΕΠΟ- η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα... Ομοσπονδία στο παρελθόν και τώρα φυσικά- σχετικά με το θέμα του Αλβανού παίκτη που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί. Παρ΄ότι η νομοθεσία είναι σαφέστατη και παρ΄ ότι υπάρχουν όπως έχει αναλύθεί σχετικές απόψεις, που θεωρούν τον Χίκα παίκτη προερχόμενο από χώρα της Β΄ευρωζώνης, λέει στον Πανιώνιο όχι η ΕΠΟ.

Δεν του επιτρέπουμε να αγωνιστεί και μη μας ενοχλείτε άλλο. Κάπως έτσι τοποθετήθηκαν οι εγκέφαλοι της ΕΠΟ κι έγιναν ...βασιλικότεροι του βασιλέως. Τέθηκαν υπεράνω του Νόμου και είπαν στοπ στον Πανιώνιο να χρησιμοποιήσει τον Αλβανό.
Και οι Πανιώνιοι παράγοντες έμειναν άφωνοι. Έκαναν κάποιες κινήσεις, άγνωστο ποιες και πόσο έντονες ήταν, αλλά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Δηλαδή η ΕΠΟ κάνει ό,τι θέλει. Δεν την ελέγχει κανένας, Δεν νοιάζεται ουδείς αν ενεργεί σύννομα ή όχι; Η οργανωμένη Πολιτεία τι πράττει στις περιπτώσεις αυτές. Μένει απαθής στην καταπάτηση ενός Νόμου με σαφή διάταξη, αλλά και πλήρη εφαρμογή για άλλες εθνικότητες ποδοσφαιριστών;

Κι αν η ΕΠΟ στο τέλος τέλος της γραφής αυθαιρετεί οι κυανέρυθροι παράγοντες γιατί δεν τραβούν στα άκρα. Γιατί δέχονται τη σβουριχτή σφαλιάρα κι αντί να αντιδράσουν δυναμικά και παλικαρίσια, σκύβουν το κεφάλι και δέχονται κι άλλη μια, πιο ισχυρή από την άλλη;

Παλιότερα ο Κώστας Τσολακάκης, όταν σε κάποια υπηρεσία του αρνήθηκαν συγκεκριμένη τακτοποίηση θέματος της ΠΑΕ Πανιώνιος- ας τον ρωτήσουν να τους πει- δεν έκανε πίσω, ούτε έσκυψε το κεφάλι να φαει την καρπαζιά. Τράβηξε στα δικαστήρια. Κι έκανε μήνυση σε όλους εκείνους που του αρνήθηκαν τη διευθέτηση με την κατηγορία, της υπέρβασης καθήκοντος ή της πλημμελούς εκτέλεσης καθήκοντος ( δεν θυμάμαι ακριβώς αν και στην ουσία είναι το ίδιο).

Και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια είχε το θέμα διευθετηθεί και τακτοποιηθεί, αφού οι υπεύθυνοι κινδύνευαν όχι μόνο να τιμωρηθούν με φυλάκιση, αλλά και με αποζημιώσεις χρηματικές. Αντε, λοιπόν, εκεί στον Πανιώνιο κάντε κάτι για τον Αλβανό παίκτη, αν φυσικά τον θέλετε και τον έχετε ανάγκη να παίξει στην ομάδα. Εκτός κι αν εκτιμάται ότι η ΕΠΟ σας έδωσε με την άρνηση της λύση σε κάποια αδιέξοδα σας...

ΕΝΑ άλλο πράγμα που θέλω να σχολιάσω, γιατί μου χτύπησε άσχημα στ΄ αφτιά είναι αυτό που τόνισε ο τεχνικός της ομάδας και που δεν είναι άλλο από το εξής. Μιλώντας για τους παίκτες του είπε, πως αν κάποιοι δέχονται πίεση και δεν μπορούν ας φύγουν. Ας πάνε με άλλα λόγια σπίτια τους.

Εξεπλάγην στην κυριολεξία και διερωτήθηκα. Μα καλά οι παίκτες που είναι στον Πανιώνιο τίνος επιλογές είναι; Δεν είναι του προπονητή; Αυτός δεν είπε μου κάνει ο άλφα, θέλω τον βήτα και το δείνα; Πώς λοιπόν έρχεται τώρα και λέει να φύγουν ή κάτι άλλα παρόμοια. Και δεν λέει ευθαρσώς. Ο τάδε παίκτης ή οι τάδε παίκτες αν δεν αλλάξουν, δεν μπούν στο πνεύμα της δουλειάς που κάνω εδώ στην κυανέρυθρη ομάδα, σύντομα θα πάνε σπίτια τους.
Δεν νομίζω ότι περιμένει με τα όσα είπε, ότι από μόνος του θα σηκωθεί και θα φύγει κάποιος. Κορόιδο είναι να αφήσει το μπεζαχτά και να μείνει στα κρύα του λουτρού; Κύριε προπονητή αν βλέπεις ότι κάποιος ή κάποιοι σε κοροϊδεύουν μέσα στο γήπεδο, ότι είναι αγύριστα κεφάλια, ανυπάκουοι και βαριούνται που φοράνε τη φανέλα του Πανιωνίου, κάνε αυτό που επιβάλλεται.

Κλείστους εσύ ερμητικά την πόρτα και μην περιμένεις από μόνοι τους να το πράξουν. Ο Πανιώνιος έτσι έκανε πάντα κι έτσι επιβάλλεται να γίνει και τώρα. Δηλώσεις παρόμοιες με αυτές που έκανες πρόσφατα δεν αποφέρουν αποτέλεσμα. Αντίθετα φορτώνουν με άγχος κι εκείνους που πασχίζουν με κέφι και διάθεση, αφού συμπεριλαμβάνονται κι αυτοί στους πιεζόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ άφησα το παιχνίδι που θα δώσει ο Πανιώνιος στην Ξάνθη. Δύσκολο, αλλά η γενναιότητα μιας ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια φαίνεται. Μπορεί να παλέψει ή όχι ο Πανιώνιος μέσα εκεί και να γυρίσει με ψηλά το κεφάλι; Θα το δείξει την Κυριακή. Εμείς όσοι τον αγαπάμε και νοιαζόμαστε για την αξιοσύνη του και τη μαχητικότητα του μέσα από τα βάθη της ψυχής μας του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ξάνθη. Η χαρά μας θα πολλαπλασιαστεί αν μας προσφέρουν όσοι αγωνιστούν ό,τι δεν κατάφεραν στην πρεμιέρα. Καλή τύχη, λοιπόν, παιδιά στην Ξάνθη.

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί η ΕΠΟ δεν εξομοιώνει τους Αλβανούς με τους κοινοτικούς.

    Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι γιατί μια ομάδα που παραδοσιακά στηρίζονταν σε Έλληνες νεαρούς παίκτες, που ανέδειξε τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που έχει αξιόλογες Ακαδημίες και έχει κάνει τεράστια έργα υποδομής, πρωτοστατεί στην εξομοίωση αυτή, αντίθετα με τον σχεδιασμό της αλλά και τη θέληση των οπαδών της.

    Αν αυτή η στάση είναι του Πανιωνίου, ποια στάση πρέπει να κρατήσει μια ομάδα χωρίς έργα, χωρίς ακαδημίες, χωρίς υποδομές, χωρίς ιστορία και χωρίς μεγάλη συνεισφορά στον ελληνικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο συγκεκριμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή