Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν μας τα είπες καλά κ. Κιντή Ούτε για τον Εστογιαννόφ, ούτε για τις μεταγραφές, ούτε για τα εισιτήρια κ.λπ Καλή επιτυχία στην ομάδα

Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ Μ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ

Τι θέλεις και μιλάς κ. Κιντή για τον Πανιώνιο, όταν έχεις μεσάνυχτα από αυτόν το σύλλογο. Κλείσε το στόμα σου και φρόντισε να ενημερωθείς περί τίνος πρόκειται και μετά, έλα να μιλήσεις. Τώρα είπες ένα σωρό πράγματα- θα συμφωνήσω κι εγώ όχι σε ερωτήσεις καυτές και τσουχτερές, όπως λένε οι φίλοι της ομάδας- αλλά για το μεγάλο θέμα, το πιο ουσιαστικό, για τό πού τραβάει ο Πανιώνιος, κουβέντα. Μιλιά, άχνα δεν ακούστηκε. Ή για να ακριβολογούμε, είπες και, μάλιστα, ξαναείπες, ότι θα διεκδικήσει εφέτος μια θέση στην 5δα.

Μακάρι να γίνει αυτό. Να βγεις εσύ αληθινός κ. «δοτέ» κι εμείς, όλοι οι άλλοι που μάλλον δεν μπορούμε να δούμε όπως εσύ τόσο αισιόδοξα τα κυανέρυθρα πράγματα, να βγούμε ψεύτες. Ειλικρινά το ευχόμαστε από βάθους καρδίας. Και να είσαι βέβαιος πως τότε θα πούμε όσο πιο έντονα γίνεται, με φωνή που θα συνταράξει όλο το κυανέρυθρο στρατόπεδο. Βρε παιδιά αυτός ο Κιντής είναι άλλο πράγμα.

Αν, όμως, δεν γίνουν τα πράγματα έτσι, κατά πως τα λες κύριε μου, τι μέλλει γενέσθαι; Εσύ θα έχεις τσεπώσει την παχυλή σου αμοιβή- πλήρωνε κ. Τσακίρη- θα έχεις κάνει το κέφι σου, θα σε έχει μάθει όλος ο φίλαθλος κόσμος σαν πρόεδρο του Πανιωνίου- έστω ως «δοτό»- και ο Πανιώνιος θα πελαγοδρομεί. Τι είχες και τι έχασες θα μου πεις. Ασφαλώς δεν είχες τα ευρουλάκια- είναι πολλά μορέ τα λεφτά- και, φυσικά, την ανησυχία και την αγωνία για το αύριο, το καλό ή το κακό του Πανιωνίου.

Και κάποιος άλλος παλιότερα, που δεν υπήρξε ποτέ Πανιώνιος ήλθε και τσέπωσε μερικά χιλιάρικα- ήταν η δραχμή τότε- για να γλιτώσει δήθεν τον Πανιώνιο κι αφού μετήλθε διάφορα τερτίπια- έσβησε προβολείς, φώναξε, απείλησε κ.λπ- έστειλε την ομάδα αδιάβαστη στο γκρεμό. Κατά διαβολική συγκυρία ήταν κι αυτός από το στρατόπεδο που ψάρεψαν κι εσένα. Μακάρι να μην έχεις κι εσύ αυτού του ανθρώπου το ριζικό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν αντέχει ο κόσμος του Πανιωνίου άλλες τέτοιες ιστορίες και αντιδρά σκληρά, αφού μέσα του πάντα υπάρχει το σαράκι του παρελθόντος.

Αφού σε ενημέρωσα κ. «δοτέ» για μερικά ουσιώδη να έλθω τώρα σε άλλα θέματα. Και πρώτα – πρώτα για τον Εστογιαννόφ όπου είπες, ότι δεν υπάρχει...οψιόν μεταγραφής για το καλοκαίρι. Δηλαδή υπάρχει για το χειμώνα ή για άλλη περίοδο και το κρύβεις; Πες μας, λοιπόν, ξεκάθαρα. Θα ξαναγίνει παίκτης του Πανιωνίου ο κράχτης του διεθνούς ποδοσφαίρου ναι ή όχι;

Είπες ακόμη ότι δώσατε παίκτες ικανούς και θα δώσετε κι άλλους αν υπάρξει θέμα, αλλά θα φέρετε καλύτερους. Ειλικρινά κ. Κιντή ποιους θέλεις να κοροϊδέψεις; Τον ευατό σου που λες πως δεν είσαι ειδήμονας του ποδοσφαίρου κ.λπ ή όλους εμάς που είπαμε, από την πρώτη μέρα που αντικρύσαμε το νέο, το δικό σου κατασκεύασμα και των συνεργατών σου, πού είναι βρε παιδιά ο Τζαβέλας, πού είναι ο Νικολάου, πού είναι Εστογιαννόφ, που είναι όλοι οι άλλοι που πήραν δρόμο; Και τα είπαμε αυτά, γιατί είδαμε τις σκιές τους μέσα στο γήπεδο.

Πάμε παρακάτω. Εκείνο το περίφημο κέντρο προπονήσεων που το πληρώνει καλά ο Πανιώνιος στον κ. Τσακίρη, πάνω από 500 χιλιάρικα ευρώ το χρόνο, θα βγάλει κάνα παίκτη της προκοπής ή θα είναι για να λέμε. Να ο Πανιώνιος έχει δικό του κέντρο- ο Θεός να το κάνει δικό του βέβαια, αλλά τέλος πάντων- θα μας δώσει Μαύρο, Χαλκίδη, Κουτρόπουλο, Σαραβάκο, Κάκαρη, Μαραγκό, ( ενδεικτικά είναι αυτά τα ονόματα) στο άμεσο μέλλον για να πλαισιώσουν τον Πανιώνιο; Ή θα τρέχουμε στην Αφρική, στην Ασία κι όπου αλλού κρίνετε σκόπιμο για να φέρουμε κελεπούρια;

Και πάμε στα εισιτήρια. Το έχετε ξανακούσει αυτό. Είπαμε θα είναι φτηνά τα διαρκείας και ακριβά τα εισιτήρια. Δηλαδή, αν δεν αγοράσετε διαρκείας σε τιμή ευκαιρίας, εμείς θα σας ταράξουμε μετά. Θα βαρέσουμε τα εισιτήρια για να μάθετε να ακούτε και να ακουμπάτε έγκαιρα τον οβολό σας. Έχετε δεν έχετε δεν μας νοιάζει. Κόψτε το λαιμό σας. Εμείς έτσι θα κάνουμε και σε όποιον αρέσει. Μπράβο στον «δοτό» κι ακόμη χίλια μπράβο στον κ. Τσακίρη, που αποδέχτηκε τέτοια σπάνια λογική και άφησε να εφαρμοστεί το μέτρο. Έλα, όμως, κ. Τσακίρη που δεν έχουν όλοι το δικό σου πορτοφόλι.

Για τη διαιτησία μένετε βουβοί. Μα καλά δεν είδατε τι έγινε στην Ξάνθη; Του Πανιωνίου οι ενέργειες ήταν όλες σκληρές και παράνομες. Των Ξανθιωτών απαλές και χαϊδολογήματα. Να οι αποβολές. Να οι κίτρινες κάρτες στους κυανέρυθρους παίκτες. Κι εσείς απαθείς. Μα αν δεν κάνετε κάτι, τώρα που είναι αρχή του πρωταθλήματος, θα σας πάει η διαιτησία όπως θα την προστάζουν τα γεράκια μέσα κι έξω απ΄ αυτή. Δεν το βλέπετε. Ο Μαρινάκης έφαγε τον Δαλούκα, κουμπάρο του Βασσάρα και τώρα θέλει στην κορυφή τον Κύρο. Καθήστε, λοιπόν, με κλειστό το στόμα. Πάλι εμείς εδώ απ΄ αυτή τη γωνιά θα βγάλουμε το φείδι από την τρύπα.

Για τα 120 χρόνια και μια γιορτή της προκοπής έχετε μεσάνυχτα. Τώρα κάτι πάτε να ετοιμάσετε. Δεν σας αδικεί κανένας γι΄ αυτό. Τόσα ξέρατε για τον Πανιώνιο τόσα θα κάνατε. Αλλά εσύ κ. Τσακίρη, που γνώριζες. Που καμάρωνες που είσαι μέλος αυτής της κυανέρυθρης οικογένειας, πώς την ανέχτηκες αυτή τη βουβαμάρα. Ξέρεις πολλούς συλλόγους να έχουν του Πανιωνίου την ιστορία; Ευτυχώς που φώναξαν οι φίλαθλοι, οι Πάνθηρες κ.λπ και κάτι ακούστηκε. Αλλιώς όλα στα βουβά θα πήγαιναν. Εδώ, όμως, η ευθύνη βαραίνει πιότερο τον Γ.Σ

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ πάλι με τη θερμή ευχή μου, όπως και όλων των φίλων του Πανιωνίου, η ομάδα, αυτή που θα μπει στο γήπεδο για να μονομαχήσει ερηνικά κι αθλητικά με τον Άρη, να μας χαρίσει το καλύτερο. Μια μεγαλειώδη νίκη, που τόση ανάγκη την έχουμε. Την χρειαζόμαστε για να σταθούμε στα πόδια μας και να έχουμε συνέχεια καλύτερη και σταθερότερη.

Φίλοι του Πανιωνίου μην απουσιάσετε από το γήπεδο. Μην αφήσετε τον Πανιώνιο έρμαιο στις διαθέσεις αντιπάλων και διαιτητών. Η ομάδα σας χρειάζεται κοντά της. Κι εσείς εκεί στην ΠΑΕ, αφήστε τα αστεία καμώματα και φτιάξτε τις τιμές, ώστε να μπορούν τα ισχνά πορτοφόλια να ανταποκρίνονται. Μαζέψτε τον κόσμο και μην το διώχνετε. Τα 25 ευρώ είναι για πολλούς ένα μεροκάματο. Άντε πού ζέιτε εσείς δεν αφουγκράζεστε τον πόνο του κόσμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου