Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί έχω ξενερώσει…

Γιατί η λέξη πειθαρχία εξακολουθεί να μην υπάρχει στο λεξικό αυτής της ομάδας.

Γιατί κάποια παλικάρια προσπαθούν να δείξουν με λάθος τρόπο ότι δεν γουστάρουν να παίζουν στον Πανιώνιο.

Γιατί εδώ και καιρό που συνεχίζεται το ίδιο βιολί, δεν έχει βρεθεί κάποιος να κατέβει στα αποδυτήρια να τραβήξει κανένα αφτί.

Γιατί το να κάνεις δολοφονικό τάκλιν στο κέντρο και πέναλτι στη γωνία της μεγάλης περιοχής με τη γραμμή του άουτ, είναι αντιεπαγγελματικό, κυρίως απέναντι στη δική σου ομάδα.

Γιατί το καλοκαίρι ο Πανιώνιος είχε μετατραπεί σε κέντρο διερχομένων, αναξιοπαθούντων, οικονομικών μεταναστών.

Γιατί με τις λίγες γνώσεις που έχω δεν νομίζω ότι αυτή η τακτική συμβαδίζει με το «μοντέλο Λυών» που οραματίζεται ο πρόεδρος.

Γιατί κάθε χρόνο βλέπω να επαναλαμβάνονται ακριβώς τα ίδια λάθη που τον ακριβώς προηγούμενο είχαμε πει ότι δεν θα επαναλάβουμε.

Γιατί έχει χαθεί αυτό το οικογενειακό και παρεΐστικο που είχε η ομάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Γιατί έχω χορτάσει από βαρύγδουπες ατάκες του στιλ «η ομάδα φέτος είναι για την πρώτη τριάδα», τη στιγμή που τα έργα και η εικόνα παραπέμπουν σε εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.

Γιατί ο πρόεδρος θεωρεί ότι αναδεικνύει την ομάδα, αποκαλύπτοντας ανταλλαγή μηνυμάτων και απαντώντας σε δημοσιεύματα, χωρίς να λέει στην ουσία τίποτε.

Γιατί βλέπω το σεβασμό και την εκτίμηση που παραδοσιακά έτρεφε ο κόσμος για τον Πανιώνιο να έχει μετατραπεί σε χλευασμό και αντιπάθεια.

Γιατί ο πρόεδρος δεν έχει καταλάβει πού ακριβώς βρίσκεται, το μέγεθος της ιστορίας που έχει η ομάδα στην οποία προεδρεύει και το τι υπάρχει γύρω και πίσω από αυτή.

Γιατί αν δεν ήταν οι παλαίμαχοι να πάνε στη Σμύρνη, θα κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι φέτος ο Πανιώνιος συμπληρώνει 120 χρόνια, ζωής, ιστορίας και προσφοράς.

Γιατί, γιατί, γιατί…

ΥΓ. Ζητάω συγγνώμη από τον «Griniaris» που παραποίησα το μνημειώδες κείμενό του, αλλά δυστυχώς έτσι αισθάνομαι.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ερωτηματικά σου μπορούν να απαντηθούν από ένα "Γιατί" σου.

    Γιατί έχει χαθεί αυτό το οικογενειακό και παρεΐστικο που είχε η ομάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ίσως και γιατί μας απασχολεί περισσότερο η μεταπωλητική αξία και λιγότερο η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα εξηγούνται απλά. Δεν τα θέλαμε τα σκληρά κοψίματα αλλά γλίστραγε το ρημάδι το χόρτο του γηπέδου στα Πηγάδια. Για τους Βαρό και Τσότσαλιτς αυτό. Του Ριέρα ξέχασαν να του δώσουν τα χάπια του! Τώρα θα ξεκουρασθεί όμως και θα ηρεμήσει μπορεί και για τα καλά, αν του βγει του Στόρε κανένας Πλατινί της Κροατίας και κανένας Μαραντόνα της Αλβανίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή